Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Missziós napok EncsenVissza a listához

2018. október 08.

Egyházi intézményhez méltó módon kezdődött iskolánkban az október, a rózsafüzér hónapja. Naponta más – más osztály imádkozik végig egy tizedet, különböző imaszándékokkal, felajánlásokkal. Az iskolarádión keresztül minden diák csatlakozik a reggeli áhítathoz.

Hétfőn este 6 órakor a művelődési házban meghallgathattuk Kálmán Peregrin ferences rendi szerzetes előadását, majd fáklyás-gyertyás körmenetre gyülekeztünk. A nyolc állomáson a nyolc boldogságról elmélkedtünk. Kértük Isten áldását a családokra, segítségét ahhoz, hogy szülők és pedagógusok egymást segítve nevelhessenek tiszta szívű, jóakaratú embereket. Példaként tekintettünk az Úr Jézus életútjára, békességért esedeztünk a Szentlélekhez, Szűz Mária oltalmába ajánlottuk a szomorkodókat, a nélkülözőket.

A körmenetet Sebastian atya vezette Antónia nővérrel és két – Kongóból származó – kispappal.  Lelkes csapatuk kedden is velünk maradt, és előadásaival elgondolkodtatott, vidám játékaival megmozgatott minden évfolyamot.

A nap szentmisével zárult, melynek keretében missziós fogadalmat tett hivatalosan is misszióssá vált Budai Dalma Alexa, Gyárfás Petra és Solcz Boglárka.

Hihetetlen, de a csönd, az evangéliumi részlet, Sebi atya megindító szavai és a csodálatosan zengő dalok, melyeket együtt énekeltünk, elfeledtették velünk, hogy a tornateremben vagyunk. Ugyanazt éreztük, amit a templomban is: „Uram, jó nekünk itt lenni!"