Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek: Több mint ötezer gyermek az egész országból ünnepli a Szent Gyermekség Műve 180. évfordulóját segítve kortársaiknakVissza a listához

2023. december 01.

Itt is, mint a világ több mint 120 országában, ahol jelen van a Szent Gyermekség Műve, számtalan új kezdeményezés született az év során.
„Ebben a mi Művünk számára oly fontos évben – magyarázza Roberta Tremarelli nővér, a SzGyM főtitkára – elsősorban arra vagyunk hívva, hogy megköszönjük az Úrnak az értékes közreműködést, amit a SzGyM nyújtott 1843 óta az egyház missziójához, sok gyermek hitben való növekedéséhez, a számtalan intézményhez és a tevékenységekhez, amelyeket a világ gyermekeinek felajánlásaival támogattunk. Az alapító láthatta az első rügyeit annak, amit a Szentlélek szívében keltett, követve missziós szenvedélyét; mi ma örvendhetünk az első érett gyümölcsöknek és arra hívattunk, hogy állhatatosan kitartsunk az imában, a tanúságtételben és az adományozásban, hogy minden gyermeknek meglegyen a lehetősége, hogy megismerje Jézust és növekedjen Vele együtt és úgy mint Ő, korban, bölcsességben és kegyelemben”.
December 2-án több mint ötezer gyermek érkezik az ország 12 egyházmegyéjéből a Szent Anna Nemzeti Szentélybe, Kurunegala egyházmegyébe, kb. 1000 animátorral együtt, akik eddig is foglalkoztak a kicsik missziós képzésével és tovább folytatják azt. Ez egy eddig ismeretlen esemény lesz, mert első alkalom lesz, hogy a SzGyM országos szinten összegyűlik.
A gyermekek az alapító mottója alapján („gyermekek segítenek gyermekeknek”) erre az alkalomra gyűjtöttek pénzt a Kurunegala egyházmegye egyik nagyon szegény iskolája javára, zászlók eladásával.
A szombati napot körmenettel és szentmisével kezdik, amelynek fő vendége Albert Malcolm Ranjith bíboros, Colombo érseke lesz, aki a Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója volt, és nagy mértékben hozzájárult a Szent Gyermekség Műve újjáélesztéséhez.
Jelen lesz Brian Udaigwe érsek, Sri Lanka apostoli nunciusa, a 12 egyházmegye püspökei, és több mint 230 pap és szerzetes.

(Fides)