Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Nagyböjti missziós foglalkozás Encsen 

2017. április 10.

Márciusi foglalkozásunkon kicsalogatott bennünket a jó idő a missziós udvarba. A napsütés és a madárdal mindannyiunkat mosolyra késztetett, de hamarosan egyre elgondolkodóbb lett az arckifejezésünk.

A magyar szentek hozzád jönnek! 

2017. március 27.

A magyar szentek hozzád jönnek! címmel rendeztünk kiállítást a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Árpád-házi Szent Margit Átalános Iskola Tagintézményében, nemcsak a Szent Gyermekség Műve tagjai számára.

Szent Gyermekség Műve nagyböjti kalendáriuma 

2017. március 03.

Az egyéni fogadalmak mellett, közös böjti céljai is vannak a missziós gyermekek közösségének. 

Magukra maradt gyerekek élnek a romok között Kelet-Aleppóban 

2017. február 14.

A szíriai Aleppóban tapasztalt pusztítás és humanitárius krízis elképzelhetetlen mértékű; a város egyes részei olyanok, mintha nukleáris támadás után lennénk. A Caritas Internationalis kommunikációs igazgatója, Patrick Nicholson friss élményeit osztja meg.

Szentségimádás gyerekeknek az Örökimádás-templomban – Várják a stafétát átvevő gyerekcsoportokat 

2017. január 31.

Öt biatorbágyi család tizenhét gyermekkel elzarándokolt a budapesti Örökimádás-templomba, ahol Versegi Beáta CB nővér az előre meghirdetett vasárnapokon délelőtt 10–10.30-ig szentségimádást szervez gyerekeknek.

Rákosszentmihály, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. füzetet 

2017. január 05.

Budapest rákosszentmihályi missziós közösségünk szervezésében, Kárpátaljára küldtünk 1500 db. iskolai füzetet. 

Missziós füzetet kaptak a pataki Szent Ambrus Katolikus Iskola diákjai 

2017. január 03.

A pataki Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola diákjai sok szép füzetet kaptak ajándékba a Pápai Missziós Művektől. 

"Műveljétek és őrizzétek" missziós gyermekek Fóton 

2016. december 10.

„Műveljétek és őrizzétek” Ezekkel a szavakkal szólt hozzánk Sebastian atya a nyári Szent Gyermekség táborban.  Ennek szellemében Keserű Márti néni kérésére elhatároztuk, hogy rendbe tesszük Németh Kálmán bácsi sírját.

Pakisztánban a keresztények gyermekei a legszegényebb iskolákba járnak 

2016. december 06.

A pakisztáni keresztény gyermekek számára elvi szinten garantált a tanuláshoz való jog, a gyakorlatban azonban számtalan akadály gördül ez elé. A legrosszabb iskolákba járnak, a diákok nagy részének nincs tankönyve, sok iskolában nincs ivóvíz, a gyerekek felének cipője sincs.

Már a Kaposvári Egyházmegyében is van Szent Gyermekség közösség! 

2016. november 29.

A Kaposvári Egyházmegyében elsőként Balatonlellén alakult Szent Gyermekség Műve Missziós csoport, 2016. november 26-án szombaton. 

Szentgyermekség Műve csoport indult Kisvárdán 

2016. november 25.

November 21-én templomunkban iskolás gyerekeink nemcsak a közös ünneplésre érkeztek, hanem hogy egy nagyon izgalmas és fontos dolog szemtanúi is legyenek. Kortársaik közül 15 kisdiák ezen a napon lett a Gyerekmisszió immáron beavatott tagja.

Gyermekek a gyermekekért Nyíregyházán 

2016. november 20.

A mennyek országa olyan, mint ahol a gyerekek fát, cserjét, virágokat ültetnek társaik iskolai környezetének fejlesztése érdekében. Erről tettek tanúbizonyságot a görög katolikus missziós gyermekeink Nyíergyházán. Cikkünkben Szabó B. Sándorné címzetes igazgató írását olvashatják.