Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

A nyíradonyi gyermek misszó októberi szolgálatai 

2016. október 27.

     A nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola Szeretet Misszionáriusai (SZEM) gyermekmissziós csoportja immár 3.éve folytat karitatív tevékenységet. Igyekszünk, mint Jézus kis küldöttei gyakorolni az irgalmasság testi és lelki cselekedeteit, különösen most, az irgalmasság évében.

A kiskorú migránsok védelmét, integrációját, és a jelenség okainak megszüntetését sürgeti a pápa 

2016. október 18.

Október 13-án, csütörtökön tette közzé a Szentszék Ferenc pápa üzenetét, amelyet a 2017. január 15-én tartandó Migránsok és Menekültek Világnapjára írt „Sérülékeny és hang nélküli kiskorú migránsok” – címmel.

Egymillió gyermek imádkozik a békéért október 18-án 

2016. október 17.

A Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) nemzetközi segélyszervezet immár tizenkét éve minden évben október 18-án arra hívja a gyermekeket az egész világon, hogy közösen imádkozzák a rózsafüzért a világ békéjéért.

Keresztény és muszlim gyerekek imádkoztak a békéért Aleppóban 

2016. október 10.

Több száz keresztény és muszlim gyerek gyűlt össze Aleppóban és több más szíriai városban október 6-án, csütörtökön, hogy imádságban kérjék az Urat, térjen vissza a béke egész Szíriába. Egymillió aláírást várnak arra a békefelhívásra, amelyet az Európai Uniónak és az ENSZ-nek küldenek el.

Országos Gyermekmissziós Találkozó 2016. 

2016. október 10.

2016. Szeptember 29-én Budapesten került megrendezésre az idei Országos Gyermekmissziós Találkozó. A rendezvényen több mint 160 ember vett részt az ország különböző pontairól. 

Missziós füzeteket vittünk a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak 

2016. szeptember 27.

A Szent Gyermekség Műve missziós gyermekeinek kis lemondásaiból és gyűjtött adományaiból készült iskolai füzeteket vittünk Böjte Csaba atyának Dévára, hogy a Szent Ferenc alapítvány által fenntartott gyermekotthonok iskolakezdését és a gyermekek fejlődését támogassuk. 

,,Műveljétek és őrizzétek!” Szent Gyermekség Műve nyári tábora 

2016. augusztus 04.

Július 31. és augusztus 4. között a Szent Gyermekség Műve missziósai vették birtokukba a Nagykovácsi Teleki-Tisza Kastély cserkésztábor minden négyzetcentiméterét. A közel 130 fiatal az ország számos pontjáról érkezett: Fótról, Encsről, Nyíregyházáról, Pásztóról, Rákoscsabáról, Patakról, Szekszárdról, Nagybárkányból, Vecsésről és Rákosszentmihályról.

Missziós Animátorok zarándoklata Lengyelországban 

2016. július 22.

A Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazatának animátorai és az ámissziót támogató, segítő tesvérei útnak indultak, hogy közös imádsággal, együtt tapasztalt élményekkel átéljék Lengyelország zarándokhelyeinek csodáit.    

A Szent Margit iskola missziós napot tartott Sátoraljaújhelyen 

2016. május 26.

Sátoraljaújhelyi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában két éve működik a misszióhoz tartozó csoport. A csoporthoz tartozó diákok közreműködésével rendeztek missziós délutánt az oktatási intézményben, melynek keretében jótékonysági vásár is volt. Ennek bevételét a magyarországi Pápai Missziós Műveken keresztül a kárpátaljai Rát községben épülő gyermekotthon építésére és felszerelésére ajánlja fel a katolikus iskola.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú 2016, fóti missziós csoport 

2016. május 25.

Sógrik Judit Anna élménybeszámolója a csíksomlyói zarándoklaton megéltekről.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú 2016, nyíregházi missziós csoport 

2016. május 24.

A nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola missziós gyerekcsoportjának néhány tagja részt vett az idei pünkösdi búcsún, Csíksomlyón.

Missziós fiatalok adtak elő a Karizmák ünnepén 

2016. május 24.

A nagybárkányi missziós csoport a Lisieuxi Kis Szent Teréz szüleinek életét bemutató misztériumjátékot adta elő Pünkösd hétfőn, Máriaremetén a Karizmák ünnepén.