Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Hírek

Missziós napok Encsen 

2015. október 14.

Missziós napokat tartottak Encsen a Szent László iskolában. Hétfőm és kedden játékos, énekes, táncos programok keretében ismerkedhettek meg a gyerekek: a Pápai Missziós Művek, a Verbita rend és a Ferences Mária Misszionárius nővérek szolgálatával, életével, szokásaival.

Beiktatás Bugyin 

2015. szeptember 22.

2015. szeptember 20-án beiktattunk hat új missziós gyermeket a váci egyházmegye egyik legtávolabbi zugában, Bugyi községben.

„Legyen nekem a Te igéd szerint!” 

2015. szeptember 15.

Augusztus 2. és 6. között került megrendezésre a Szent Gyermekség Műve idei tábora nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton. Az idei téma a Szűzanyához kapcsolódott: „Legyen nekem a te igéd szerint.”

Máltai-magyar missziós találkozó 

2015. szeptember 15.

A Szent Gyermekség Műve keretén belül idén júliusban már harmadik alkalommal találkoztak a máltai és a magyar missziós gyermekek. Két éve volt az első találkozó Magyarországon. Tavaly mi utaztunk Máltára, most ismét ők látogattak meg bennünket. Fóton fogadtuk őket.

Idősként is gyermekmissziós vagyok! 

2015. május 15.

Felkerestük a 86 esztendős Bacsa Istvánné Szilágyi Magdi nénit, és kértük, meséljen gyermekkori missziós életéről

5 év 5 ajándék 

2014. október 23.

A Szent Gyermekség Műve görögkatolikus tagjainak gondolatai, tapasztalatai

Örüljetek az örvendezőkkel Róm 12,15 

2014. szeptember 24.

A következő két írás a missziós gyermekcsoportok kísérőinek szemszögéből mutatja be a Szent Gyermekség Műve mindennapjait, örömeit, de a nehézségeket sem rejtik véka alá.

A SZGYM encsi csoportjáról 

2014. szeptember 23.

Az észak-magyarországi Encsen megalakult gyermekcsoport az Egri Főegyházmegye missziós „zászlóshajója”. A Szent László iskola, mint teljes intézmény befogadta a Szent Gyermekség Művét. Két kísérője lelkesen koordinálja a missziós nevelést az iskolában.

Máltai cserelátogatás 

2014. augusztus 20.

A máltai és a magyar Szent Gyermekség Műve között az elmúlt évben vált szorosabbá a kapcsolat, amikor Budapestre látogattak. Cserediákként idén nyáron húsz magyar zöld-sapkásnak volt lehetősége Máltára utazni.

SZGYM Tábor 2014 Makó 

2014. június 29.

Június 29. és július 3. között került megrendezésre a Szent Gyermekség Műve idei nyári tábora.
A vendéglátó makói Szent István Király Plébánia és a Szent István Iskola jóvoltából összesen közel kétszázan töltöttek el együtt 5 vidám napot az alföldi városban.

A gyermekek misszióra nevelése 

2013. szeptember 24.

A nagybárkányi missziós gyermekcsoport vezetőjének legfőbb célja, hogy Kis Szent Teréz lelkiségét megismertesse nemcsak a nagybárkányi csoporttal, hanem a hazai SZGYM közösséggel is. Nagy elhivatottsággal vezeti csoportját, valamint liturgiai és lelki programokat a nagyobb közösségi megmozdulásokon. 

Vecsés 2012 

2012. szeptember 23.

2012. február 5-én alakult meg a Váci Egyházmegye legújabb Szent Gyermekség csoportja Vecsésen, az Irgalmas Jézus Plébánián. Sebastian atya 30 gyermeket iktatott be, jelenleg 34 fős a csoportunk, két csoportkísérővel – számolt be Frics Zoltánné, Szilvi