Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Szent Gyermekség Műve

A Szent Gyermekség Műve vagy másképpen a Missziós Gyermekek Társasága

 
 

A Szent Gyermekség Műve, vagy a Missziós GyermekekTársasága annak a vágynak köszönheti a nevét, hogy a Gyermek Jézus oltalma alá helyezi ezt a Művet. Meg van győződve arról, hogy a gyermekek szellemi és társadalmi erőt jelenthetnek a világ igazi átalakulásában.
A Mű céljául tűzi ki, hogy létrehozza a keresztény gyermekek olyan mozgalmát, amely kötelezettséget vállal a másik gyermek megsegítésére. A Mű fenntartja eredeti missziós jellegét, amelybe beletartozik az a kötelezettség, hogyleleplezze és elítélje az erőszak bármely formáját, amely miatt a gyermekek világszerte szenvednek; továbbá gyakorlati támogatási kezdeményezésekhez járul hozzá. Ez az elkötelezettség annál hatékonyabb, minél szorosabban együttműködik a helyi egyházakkal, és a családokkal, plébániákkal és iskolákkal összhangban.

Alapítója: Charles Auguste Marie de Forbin-Janson (1785-1844), Nancy püspöke
Hivatalos megalakulás: 1843. május 19.
XIII. Leó pápa az 1880. december 3-án kiadott Sancta Dei Civitas enciklikájával támogatta.
XI. Piusz pápa 1922. május 3-án „pápai” státuszt adományozott a Műnek

A gyermekmisszió Magyarországon már 10 éve működik. "Kis imával, kis áldozattal, gyermekek segítenek gyermekeknek." Ez nem csak egy mottó, ez egy tudatos keresztény életforma is egyben. A missziós gyermekek fogadalmukban vállalják a napi rendszeres imát (Miatyánk, Dicsőség, Üdvözlégy) a nehéz sorsú, bajba jutott társaikért. Vállalják, hogy időközönként kisebb áldozatot is hoznak, pl. lemondanak egy fagyiról, csokiról, chipsről stb. és az árát felajánlják szegényebb társaik számára.