Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Adományok

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket a Pápai Missziós Művek központjából.

A Pápai Missziós Művek a Római Katolikus Egyház legnagyobb központi segítő szervezete, amely négy ágazatán keresztül: Hitterjesztés Műve (felnőttek), Szent Péter Apostol Műve (ifjúság), Szent Gyermekség Műve és Missziós Unió (szerzetesek) koordinálja és támogatja Krisztus egyházának missziós küldetését: az örömhír terjesztését és a felebaráti szeretet irgalmas cselekedeteinek gyakorlását.

A gyermekmisszió Magyarországon már 6 éve működik. "Kis imával, kis áldozattal, gyermekek segítenek gyermekeknek." Ez nem csak egy mottó, ez egy tudatos keresztény életforma is egyben. A missziós gyermekek fogadalmukban vállalják a napi rendszeres imát (Miatyánk, Dicsőség, Üdvözlégy) a nehéz sorsú, bajba jutott társaikért. Vállalják, hogy időközönként kisebb áldozatot is hoznak, pl. lemondanak egy fagyiról, csokiról, chipsről stb. és az árát felajánlják szegényebb társaik számára.

Minden évben van egy nagy központi missziós projekt, melyre a gyermekek kis áldozatait gyűjtjük.

A Szent Gyermekség Műve idei, 2015. évi projektje a kárpátaljai Rát községi Szent Mihály gyermekotthon bővítésének támogatása, melyet a munkácsi megyéspüspök, Majnek Antal atya alapított és tart fenn a Kárpátaljai Szent Márton Karitász szolgálatával közösen.

Kárpátalja az ukrán – orosz konfliktus (háború) és az egész Ukrajnát sújtó gazdasági válság miatt szorult helyzetben van. Az egyre kilátástalanabb anyagi helyzetbe kerülő lakosság számára (nemzetiségtől függetlenül) egyre nagyobb kihívást jelent a mindennapi élet minimális feltételeinek biztosítása. Sok család marad eltartó nélkül a hadkötelezettség miatt, válik bujdosóvá a mielőbbi békekötés reményében, vagy szegényedik el a hirtelen drasztikus árváltozások miatt.

Kéréssel fordulok Önökhöz: Segítsünk együtt!

Karitatív akciónk keretében iskolai füzeteket (négyzethálós, vonalas, leckefüzet) gyártattunk, melyek borítóján állatot, természeti képet, gyermekfotót láthatunk, melyek témájukban a korábbi missziós projektjeinkhez kapcsolódnak. A füzetek gyártásánál törekedtünk a legjobb minőségre, hogy az átlagos tömegcikkekkel szemben tartós és sokáig használható eszközt készítsünk.

Füzeteinket adomány gyűjtés céljára gyártottuk, nagylelkű adományozóinkat szeretnénk velük megajándékozni, megköszönve, hogy csatlakoztak az árva sorsra jutott kárpátaljai gyerekek családtípusú nevelésének támogatásához. Missziós adományaink a helyi megyéspüspök, Majnek Antal atya közbenjárásával jutnak el a Szent Mihály Gyermekotthon lakóihoz. Adománygyűjtés menete: A plébániák, intézmények számára kiszállítunk egy előre megbeszélt mennyiséget. Az adománygyűjtésben résztvevő partnerünk innentől maga dönti el, mikor, milyen formában szervezi a gyűjtést. Lehet állandó gyűjtés a portán/ sekrestyében, lehet időszakos: valamilyen nagyobb diák / közösségi programon, jótékonysági vásárban, internetes felületen hirdetett stb.

Szabálya: Ha 500 Forinttal támogatja valaki a missziós gyermekek projektjét, megajándékozzuk 3 db iskolai füzettel, melynek típusát és borítóját szabadon kiválaszthatja (csatolmány képen láthatóak a borítók). 200 Ft adomány esetén bármelyik füzetből választhat egyet. Mindegyik füzet hagyományos iskolai, kis alakú, A/5 méretű, 32 oldalas, 80 grammos minőségi papírból készült.

Szeretnénk, hogy a kezdeményezésünk híre minél több családhoz eljusson. Kérem, ha jónak látják kezdeményezésünket és szeretnének segíteni, vagy felvennék velünk a kapcsolatot a magyarországi gyermek és ifjúsági misszió megismerése céljából, keressenek minket a következő elérhetőségek valamelyikén:

pmmmisszio@gmail.com / 1223 Budapest, Jókai Mór u. 14. / (+36 1) 226 4610 (hétfőtől péntekig 9 órától 16 óráig)

Köszönöm előre is nagylelkűségüket és együttműködésüket.

P. Benvin Sebastian SVD
a Pápai Missziós Művek igazgatója-

:

 

 

 

Kiadványok

Nincsen megjeleníthető elem!