Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

Zankey Handuriya: a gyermekek csillaga, a reménységnek egy kis fénye a kis nem látók számára 

Nigerben vak és szegény gyermekekkel foglalkoznak szerzetesek és önkéntesek.

Advent időszaka a megbocsátásé és a békéé a koreai félszigeten 

 Advent ideje a megfelelő időszak a megbocsátáson, a békén, a kiengesztelődésen és azon való elmélkedésre, hogy cselekedjünk annak érdekében, hogy Észak- és Dél-Korea újra párbeszédet folytasson egymással és közeledjen egymáshoz.

Szolgálni a szegényeket, harmóniában a muzulmánokkal: élni a Krisztusba vetett hitet Indonéziában 

Yogyakarta városában, ahol virágzik az egyetem és más oktatási intézmények, katolikus és muzulmán diákok együtt tanulnak és a szegényeket gondozzák.

 

A Propaganda Fide 400 éve: kérjük Istentől a szilárd hit ajándékát, az első misszionáriusok példája nyomán 

„Van olyan szilárd a hitünk, mint országunk első misszionáriusainak?” – kérdezte Mons. Damian Denis Dallu, Songea érseke és a tanzániai PMM igazgatója, a Hitterjesztési Kongregáció alapításának 400. évfordulója alkalmából tartott ünnepi szentmise keretében tartott szentbeszédében.

A hit lényege: hithirdetés „suttogva” 

A 35 éves mongol Chamingerel, aki ma az ulánbátori apostoli prefektúra pasztorációs irodáját koordinálja, járatos a digitális technológiákkal való bánásmódban és több nyelven beszél.

Azonnal cselekedni kell, hogy csökkenjen az éhínség, ami már a küszöbön áll 

„Mindaz, amit látunk, pusztító erejű dolog, az emberek szenvednek, a gyerekek meghalnak. Az éhínség egyre növekvő mértékben szedi áldozatait. Már hónapok óta szól a riasztás, de a nemzetközi közösség és a kormányok nem reagáltak kellő mértékben. Hány embernek kell még meghalnia, mire a világ tesz valamit?” Ezt a figyelmeztetést a Trócaire adta ki, az ír katolikus egyház szervezete, a Nemzetközi Caritas tagja.

Új katolikus templom az ország északkeleti részén, a „dombok törzsei” között 

A missziós hónapban, a világmisszió ünnepe vigíliáján új katolikus templomot szenteltek és nyitottak meg Vietnám északkeleti részén, a „dombok törzsei”, hmong és dao bennszülött népek által lakott helyen, ami Kínával határos.

Kamilliánusok az Amazonas vidékén: „A Föld kiáltását” nem szabad többé mellőzni 

Az Amazonas vidékén a kamilliánus szerzetesek a „Föld kiáltásának” a szószólói, amit nem szabad nem figyelembe venni.

Mission ad Gentes: hét brazil szerzetesnek kell „kovásznak” lenni 

„Ti egy kis csoport vagytok, de Isten irgalma nagy. Legyetek kovász, akárhol is vagytok, amelyet a tésztához adnak, megbízatásotokkal, hogy életetek által Jézust megismertessétek és szeretetét tovább adjátok. Legyetek Isten szeretetének megsokszorozói, terjesszétek az evangélium örömét az emberek között, akikkel találkoztok, ahová csak mentek, vessetek szeretetet”.

A “Pauline Jaricot”-díjat Narváez nővérnek és Maccalli atyának, az evangélium tanúságtevőinek ítélték 

„Hálát adok Istennek, aki megadta a lehetőséget nekem, hogy újjászülessek és visszatérhessek a misszióba” – mondja Gloria Cecilia Narváez kolumbiai missziós nővér, aki megkapta a „Boldog Pauline Jaricot”- díjat, melyet idén hozott létre a PMM spanyol igazgatósága a világmisszió ünnepe alkalmából.

Comboni-misszionáriusok új missziókat alapítanak a Kongói Demokratikus Köztársaság északi részén 

Egy olyan országban, ahol az általános érdeklődés mindenekelőtt a gyémánt- és aranyelőfordulást övezi, a Comboni-misszionáriusokat nem lehet eltántorítani attól, hogy hirdessék az evangéliumot.

Észak-Európa országai katolikus egyházmegyéinek hozzájárulása a misszióhoz és a fiatal egyházakhoz 

Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország, egy szóval az Északi Misszió – az ezekben az országokban jelenlévő PMM „egységes igazgatósága” – első ízben ült össze tartományi szinten Izlandon, amely országnak meggyőző erejű missziós története van, ahol ma kb. 15000 katolikus él.