Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

2020 Világmisszió Ünnepe: „megkereszteltek és küldöttek”-ként aktívan fellépni az emberek testvériességéért 

„Az idei októberi missziós hónap a 2019-es rendkívüli missziós hónap nyomdokain jár. Annak témáját, vagyis a ’Megkereszteltek és küldöttek’ témát, ami azt célozta, hogy újra felfedezzük a missziós hivatás egyetemességét, tovább fejlesztjük az idei témával: minden megkeresztelt ember arra hivatott, hogy Isten jóságát, irgalmát és szeretetét hirdesse az embereknek, mindenekelőtt a testvériességen alapuló életstílus által” – mondja Giuseppe Pizzoli atya, az olaszországi Pápai Missziós Művek igazgatója, aki a világmisszió hónapjára és a világmisszió vasárnapjára készítendő munkaanyagot illusztrálja.

Koreából ad gentes misszióba: koreai papokat küldenek Ázsiába és Latin-Amerikába 

Az ünnepélyes „missziós küldetés szentmiséjével” ünnepelte a szöuli főegyházmegye októberben, hagyományosan a missziós küldetésnek szentelt hónapban, hat új koreai misszionárius pap útnak indítását, akik külföldi misszióra éreztek hivatást.

A Világmisszió Ünnepe felé: „Részt venni Ázsia és Afrika helyi egyházainak életében” 

A Pápai Missziós Művek az Amerikai Egyesült Államokban is készül a Világmisszió Ünnepére, amelyet idén október 18-án tartanak az egész világon, a misszionáriusokkal együtt, világméretű eucharisztikus ünneplés keretében, és felajánlások gyűjtésével.

Pier Luigi Maccalli atya kiszabadulása ajándék a világmisszió ünnepére 

„Pier Luigi Maccalli atya kiszabadulása a legértékesebb ajándék a világmisszió ünnepére, amit október 18-án ünnepelünk” – ezzel az ujjongó üzenettel fogadták az Afrika Misszionáriusainak Társasága és a helyi katolikus közösségek Nigerben, Maliban és Olaszországban a hírt, hogy kiszabadult Pier Luigi Maccalli atya, akit Nigerben raboltak el 2018 szeptemberében.

Ferenc pápa üzenete a 2020. évi missziók vasárnapjára 

„Itt vagyok, engem küldj” (Iz 6,8)

A világmisszió napja felé: az osztrák Pápai Missziós Művek megemlékezik a „világmisszió anyjáról” 

Tiszteletreméltó Isten szolgája Pauline Jaricot-t (1799-1862) ábrázoló festmény kerül az osztrák Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatósága üléstermének falára.

Pápai Missziós Művek: „Örülünk az egyház jogi állapota elismerésének” 

Nagyon örülök, hogy elismerték az egyház jogi személyiségét” – mondja Isidore Sola Nombrè atya, a burkina faso-i Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója, miután hatályba lépett a katolikus egyház jogi állapotáról szóló megegyezés a Szentszék és Burkina Faso állam között.

Kalimantan-ban kisszemináriumot nyitottak 

Az indonéziai Borneó szigetén levő Kalimantan tartományban nemrég nyílt meg a „Szent Péter” kisszeminárium, ahol fiatalokat kísérnek emberi és szellemi növekedésük során, akiknek esetleg hivatásuk támad a papságra.

Don Bosco szalézi rendje a misszió alapításának 40 éves jubileumát ünnepli: „Egynek kell lennünk a néppel” 

„Araimiri az a hely, ahol Don Bosco szalézi rendje karizmájának megfelelően az első missziót alapította Melanéziában” – írja P. Ambrose Pereira SDB, a pápua-új-guineai és salamon-szigeteki püspöki konferencia sajtóosztályának vezetője, a szaléziak Araimiri-ben való megtelepedésének 40. évfordulója alkalmából.”

A xaveriánusok megnyitják a jubileumi évet: hála, lelkiismeretvizsgálat és elköteleződés áll a középpontban 

Egy online közvetített istentisztelettel indult július 2-án a Xavéri Szent Ferenc külmissziós intézmény jubileumi éve. A szentmisét P. Fernando García tartományfőnök celebrálta a pármai Guido Maria Conforti rendházban.

A Missziós Gyermekek Társaságának Napja: a gyermekek is lehetnek szentek kis eszközeik által 

„Jézus szereti a gyermekeket, és Hozzá hasonlóan nekik is meg kell osztaniuk ezt a szeretetet társaikkal és családjaikkal” – jelentette ki Dorothy Atuhaire Ssonko, az ugandai Namugongo-beli Mártírok Bazilikája vasárnapi iskolájának tanítója, abból az alkalomból, hogy megünnepelték a Missziós Gyermekek Társasága Napját.

A járvány ideje alatt is folytatódik a Szent Gyermekség Műve és az Ifjúsági Missziós Társulat útja 

„Kubában lassan kezdődött a koronavírus-járvány utáni lazítás. Az egyház számára ez kihívás volt és egyidejűleg egy felhívás, hogy szálljanak szembe ezzel a kihívással és hirdessék az evangélium értékeit” – mondja Yosbel Lazo Cordero, a kubai Pápai Missziós Művek nemzeti igazgatója.