Pápai Missziós Művek Pontifical Mission Societies

Egyházmegyék

A katolikus közösség megemlékezik azokról, és tiszteli azokat, akik életüket adták a Krisztusba vetett hitért 

A kis kambodzsai katolikus közösségnek legalább évente egyszer szüksége van arra, hogy megálljon, hogy tisztelje és emlékezzen azokra, akik életüket adták Krisztusért, ők a mai kambodzsai hívek „magjai és atyái”: ezzel a lélekkel vettek részt a katolikusok azon az ünnepen Kampong Thom tartományban, amit a polgárháború áldozatai emlékére tartottak, akik tanúságot tettek Krisztusról.

 

Nővérek vagy gerillák? A szalézi nővérek missziós kalandjai Kelet-Timor hegyei között 

„El akartam vinni Jézust az embereknek, ám ők vittek el engem Hozzá” - meséli el Maria Fe Silva nővér egy mondatban az életét.

A Torinói Misszionáriusok megválasztották a X. rendfőnököt: ő az első, aki afrikai származású 

James Lengarin atya a Torinói Misszionáriusok új rendfőnöke. A Kenyában született misszionáriust június 12-én választották meg a Torinói Misszionárius rend tizedik rendfőnökének, ő az első afrikai származású rendfőnök.

„Kicsi és szokásos tevékenységek” a kamilliánus misszionáriusoknak Flores szigetén, a kis indonéz „Vatikánban” 

„Szent Kamill ünnepe, 10 novícius belépése, 4 első hivatás, 23 fogadalommegújítás, 2 diakónus és 4 új pap. Itt próbálunk formában maradni a szokásos és kicsi tevékenységeinkkel” – írja Luigi Galvani atya, kamilliánus szerzetes, a maumerei egyházmegye elöljárója.

 

Kiutasították a nővéreket, akik egy oktatási központot vezettek 

Nemrég ünnepelték a Santa Luisa de Marillac Szakközépiskola 30. évfordulóját a nicaraguai Yalíban a Hijas de Santa Luisa de Marillac Kongregáció nővérei, akiket most erőszakkal távolítottak el a rendőrség által elfoglalt nevelési központból.

 

Felszentelték a minszki Assisi Szent Ferenc templomot 

Május 20-án Assisi Szent Ferenc tiszteletére felszentelték a belorusz főváros, Minszk új templomát. Az ünnepi szentmisén, melyet Belorusszia apostoli nunciusa, Ante Jozić érsek vezetett, részt vett számos püspök és különböző nemzetek diplomáciai képviselői is.

Giuseppe Shen Bin püspök vezette a zarándoklatot a sheshani Madonnához és a XVI. Benedek pápa által írt ima elimádkozását 

A sanghaji egyházmegye katolikusainak ezrei vettek részt a sheshani Madonna keresztények segítsége szentélyéhez szervezett zarándoklaton, amelyet Giuseppe Shen Bin püspök vezetett.

Boldog Pauline Jaricot, a missziós szenvedély „szikrája” az egész világon 

Boldog Pauline Jaricot, az élete, a művei, de főleg apostoli hite az, ami valódi missziós mozgalmat indított el a világon – ezek voltak egy konferencia témái, amit az osztrák Pápai Missziós Művek igazgatósága rendezett Bécsben.

 

A Szent Gyermekség Műve 10 éves jubileumáról még egyszer 

2019 szeptember 21-én ünnepelte a magyarországi Pápai Missziós Művek Szent Gyermekség Műve ágazata újra indulásának 10. évfordulóját. A budapesti Szent István Bazilikában volt az ünnepi szentmise, utána a gyermekek megtekinthették az Országházat.

A projektet támogatta Magyarország Kormánya. A támogatás azonosítója: EGYH-KCP-19-0404

A támogatás összege: 500000 Ft

A projekt címe: Szent Gyermekség Műve 10. jubileumi ünnepsége

 

A Propaganda Fide 400 éve: kérjük Istentől a szilárd hit ajándékát, az első misszionáriusok példája nyomán 

„Van olyan szilárd a hitünk, mint országunk első misszionáriusainak?” – kérdezte Mons. Damian Denis Dallu, Songea érseke és a tanzániai PMM igazgatója, a Hitterjesztési Kongregáció alapításának 400. évfordulója alkalmából tartott ünnepi szentmise keretében tartott szentbeszédében.

Krisztus tanúit keresve Pauline Jaricot nyomában 

Hárman tesznek tanúságot abban a videófilmben, amit a svájci PMM nemzeti igazgatósága készített, a „Pauline keresése” c. kezdeményezés keretében.

 

Pauline Jaricot Élő Rózsafüzére egy alkalmazásban 

„Azt akarom, hogy mindennap mondjátok a rózsafüzért a Rózsafüzér Királynéja tiszteletére”: így mondta a fatimai Szent Szűz, aki megjelent a 3 gyermeknek, kérve az egész világot, hogy imádkozzák a rózsafüzért. A rózsafüzér állandó imája az egyház missziójáért Pauline Jaricot lelkiségének és cselekedeteinek kiindulópontja volt, ő alapította meg a Hitterjesztés Művét. Lyonban május 22-én avatták boldoggá.